Naša zgodovina

V Costa Coffee smo vedno verjeli, da je za ustvarjanje popolnosti potrebna strast. V prvi vrsti zato, ker sta to verjela Sergio in Bruno – brata Costa.

London, ustanovljeno leta 1971

Imamo več kot 45 let izkušenj s pripravo najkakovostnejše kave. Od revolucionarnih metod in predanosti kakovosti do nepozabnih uspehov, zaradi katerih je Costa Coffee postala najbolj priljubljena* kavarna v državi – naša zgodba je tako edinstvena kot naša kava. 

A začnimo tako, kot pritiče vsaki dobri zgodbi. Na samem začetku. 

Zgodba podjetja Costa Coffee se je začela leta 1971, ko sta Sergio in Bruno prispela v London s strastno željo, da bi vrhunska kava postala del vsakdanjega življenja. Odprla sta majhno pražarno kave na ulici Fenchurch Street in se predala ustvarjanju kave najvišje kakovosti.

icon

Tam sta brata Costa slepo preizkusila 112 variacij kave, preden sta okusila tisto, ki je bila dovolj dobra, da je postala naš »Signature Blend«. Poimenovala sta ga »Mocha Italia« in še danes ostaja naša znamenita mešanica.

Naša mešanica »Signature Blend«

Naša ikonična mešanica »Signature Blend« predstavlja popolno kombinacijo in ravnovesje med delikatnimi kavnimi zrni vrste arabica in močnimi kavnimi zrni vrste robusta, natančno in počasi praženimi najmanj 18 minut, kar zagotavlja, da ohranjajo svoj močni okus, bogato aromo in žametno noto.

Izvedi več

Do novih uspehov

Leta 1981 sta brata odprla prvo kavarno Costa Coffee na ulici Vauxhall Bridge Road. 

V tej inovativni kavarni sta brata postala prva ponudnika kave v Londonu, ki sta stregla espresso in cappuccino v porcelanastih skodelicah, da so lahko stranke izkusile kavo v najboljši mogoči obliki. 

Kmalu sta začela odpirati kavarne na prestižnih lokacijah v Londonu, ki so postale destinacije trendovskih Londončanov.icon

Preden smo odprli svoje znamenite kavarne, smo svoja kavna zrna prodajali prestižnim hotelom v Londonu, kot je na primer The Ritz, dostavljeni pa so bili v stilu, in sicer v slavnih londonskih črnih taksijih.

Od uspeha do uspeha

Leta 1981 sta brata odprla prvo kavarno Costa Coffee na ulici Vauxhall Bridge Road. 

V tej inovativni kavarni sta brata postala prva ponudnika kave v Londonu, ki sta stregla espresso in kapučino v porcelanastih skodelicah, da so lahko stranke izkusile kavo v najboljši mogoči obliki. 

Kmalu sta začela odpirati kavarne na prestižnih lokacijah v Londonu, ki so postale destinacije trendovskih Londončanov.