Odgovorno pridobivanje virov

Ne pripravljamo le vrhunske kave, ampak tudi odgovorno pridobivamo vire zanjo in skrbimo, da je poskrbljeno za kmetijske skupnosti, ki pridelujejo naša kavna zrna.

Organizacija Rainforest Alliance

imageZavedamo se, da moramo, če želimo trajnostno poslovati, vlagati v trajnostno dobavo kave, kar zagotavlja, da je naša kava pridelana na način, ki varuje okolje in omogoča dobro življenje skupnostim, ki pridelujejo našo kavo. 

Rainforest Alliance je neprofitna organizacija, ki si prizadeva ustvariti prihodnost, kjer ljudje in narava uspevajo skupaj v harmoniji.

 V sodelovanju z različnimi deležniki, vključno s kmetovalci, podjetji, potrošniki in drugimi, organizacija Rainforest Alliance ustvarja zavezništvo za izboljšanje življenja, varovanje biodiverzitete ter krepitev glasu kmetovalcev in gozdnih skupnosti ter jim pomaga blažiti posledice podnebnih sprememb in se jim prilagoditi.

icon

Smo prvo kavno podjetje iz Združenega kraljestva, ki se je že leta 2008 zavezalo pridobiti 100 % naše kave s kmetij s certifikatom Rainforest Alliance.

imageOdkar smo začeli partnerstvo z organizacijo Rainforest Alliance, smo se skupaj soočili z nekaterimi največjimi težavami, ki danes težijo naš planet, tako da smo spremenili svoj način proizvodnje, pridobivanja in potrošnje svetovnih naravnih virov. 

Vsaka kmetija s certifikatom Rainforest Alliance mora slediti strogim smernicam za boljše pridelovalne metode in delovne razmere ter za boljšo skrb za naravo. 

To pomaga zagotavljati, da je kava ali kakav, ki ga strežemo v svojih napitkih, pridelan odgovorno in trajnostno.

Zato si lahko prepričan, da podpiraš kmetovalce in gozdne skupnosti, ki skrbijo za naše naravne vire, kadarkoli piješ kavo Costa, za katero smo ponosni, da jo pridobivamo s kmetij s certifikatom Rainforest Alliance.